Over Paul de Vries

Paul(1972) begint zijn carrière als pompbediende en groeit van autoverkoper door tot mede-eigenaar van een dealerbedrijf. Daar krijgt Paul al vroeg door dat online automotive de toekomst heeft en zo begint hij online auto’s te verkopen.

In 2008 verkoopt Paul zijn aandeel in het dealerbedrijf om zich volledig op zijn eigen bedrijf Nieuweautokopen.nl te richten. In eerste instantie vanuit een zolderkamer, vanaf 2010 onder de vlag van Koops-Furness, een van de grootste dealerholdings in die tijd. In 2015 koopt eBay, waar in Nederland onder andere het grootste autoportal Marktplaats.nl onder valt, Nieuweautokopen.nl van Paul.

Hiernaast is Paul druk bezig met zijn eigen onderneming #DCDW. Onder de naam van #DCDW biedt Paul meerdere services aan voor autobedrijven zoals Call track manager, het virtuele BDC en Calldrip en verzorgt hij seminars, trainingen, workshops en presentaties om de leadopvolging en online automotive in Nederland beter te maken.


Wat leer je binnen deze cursus?

Binnen deze cursus staat het leren om in gesprek te komen met de nieuwe klant centraal. Wat kan jij als verkoper doen om dit gesprek te creëren en hoe haal je hier het optimale uit?

Denk hierbij aan de volgende zaken: wat doe je bij geen gehoor of een klant die je gewoonweg niet te pakken krijgt. Voor al deze scenario's zijn er verschillende gouden tips en tricks die Paul door zijn jarenlange automotive ervaring aan jou kan geven.

Maar wat leer je nu precies? Bekijk de onderstaande voorbeelden ter verduidelijking van onderwerpen die binnen deze cursus worden behandeld.


Wat is een lead?

Een lead is een potentiële klant die bijvoorbeeld interesse heeft getoond in een service of product dat jij aanbiedt. Maar hoe vergaar je deze zogeheten leads precies? En hoe zorg je dat die dan uiteindelijk bij jou koopt? Je leert het in deze cursus!

Hoe kom je in gesprek?

De wijze waarop je het contact legt is uiterst belangrijk voor het proces van de leadopvolging. Maar hoe kom je dan in gesprek en via welk kanalen doe je dat dan? Hoe gaat dit in zijn werking?


Wat te doen bij geen contact?

Maar wat nou als je geen contact met de lead krijgt. Hoe zorg je er dan voor dat die klant bij je blijft? Wat nou als de klant na een mislukt contactmoment geen contact meer met je opneemt, wat doe je dan?